Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Blog Kirsten Fröhlich – Opnieuw wennen

Op 11 mei gaat de kinderopvang weer open. Dat betekent dat veel kinderen weer naar het kinderdagverblijf of de bso gaan. Spannend voor de kinderen, de ouders maar ook voor ons, medewerkers in de kinderopvang. Eerlijk gezegd krijg ik af en toe buikpijn als ik er aan denk.
blog-kirsten-frohlich-trillende-muren
Kirsten Fröhlich. Foto: Bonny Haanappel

Vooral

Registreren

1 REACTIE

  1. Hoe leuk het allemaal hierboven beschreven staat dit blijft in druisen tegen alles waar ik voor sta in het werken met kinderen. Het blijft mij ook enorm verbazen dat de kinderopvang hiermee akkoord gaat. Blijkbaar gaat hier het commercieel belang toch voor. De pedagogische medewerkers hebben vanaf de eerste ‘sluiting’ in een situatie gewerkt waar bovenstaande regels allemaal eerst niet gehanteerd werden. Hebben zich vanaf het begin blootgesteld aan besmetting. Wij weten ook dat hoe graag je je aan de 1.5m wilt houden het in dit beroep onontkoombaar is. Onlangs een huilende moeder gehad die haar kindje van 3 maanden (eerste dag) kwam brengen. Kindje ook enorm aan het huilen…fysiek contact is een primaire levensbehoefte bij (jonge) kinderen. Dit is dan ook met een liefdevol hart goed gekomen.
    Het zou fijn zijn al eer bovengenoemde regels te hanteren deze eerst te ‘oefenen’ en/of in een filmpje laten zien dan is de drempel op de dag van uitvoering wellicht voor zowel ouder als kind emotioneel niet moeilijk
    Oh ja, ook ped medewerkers mogen meteen getest worden bij eventuele verschijnselen …joepie!!…?

    Ik wens alle collega’s heel veel succes met de nieuwe start, veel plezier in het werk en dank dat ze er zijn!

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.